در این فهرست 50 تایی کشور ترکیه با 10 غذا بیشترین سهم را دارد. اما نکته جالب این است که کشور عزیزمان ایران پس از ترکیه در رتبه دوم قرار گرفته و توانسته است با کسب 9 جایگاه از 50 غذای برتر، توجه جهانی را به خوراکهای اصیل ایرانزمین جلب کند.
بسیاری از کشورهایی که سبک آشپزی آنها در جهان سرآمد محسوب میشود در این فهرست وجود ندارند و یا حضورشان به یک یا نهایت دو خوراک محدود میشود.
سفر به قصد چشیدن طعمهای جدید و لذت کسب تجربههای تازه در حوزه خوراکیها یکی از مهمترین بخشهای صنعت گردشگری در روزگار فعلی است که به گردشگری خوراک معروف شده است.
دستاندکاران و کارشناسان حوزه گردشگری همواره بر این موضوع تاکید داشتند که ایران قابلیتهای فراوانی در این شاخه از گردشگری دارد و تنها نیاز است با تدوین برنامههای صحیح و اصولی و انجام تبلیغات درست و به جا، از این قابلیت نهایت استفاده را برد.
حال که با قرار گرفتن 9 خوراک اصیل ایرانی در یکی از لیستهای برترینهای جهانی، به نوعی تبلیغات رایگان برای آشپزخانه ایرانی صورت گرفته است، منتظر هستیم تا چگونگی برنامهریزی مسئولان ذیربط در استفاده از فرصت پیشآمده را شاهد باشیم.
• کباب ترش با کسب امتیاز 4.7 از 5 همامتیاز با دو غذای نخست لیست در رتبه سوم قرار گرفت. (3)
• خورش قورمه سبزی، محبوب دلها با امتیاز 4.6 در رتبه دهم لیست برترینها ایستاد. (10)
• آبگوشت که مراسم خوردنش همیشه برای گردشگران جذاب بوده با امتیاز 4.5 رتبه 13 را کسب کرد. (13)
• خورش قیمه نیز در پشت سر آبگوشت با امتیازی مشابه در رتبه 14 نشست. (14)
• کباب برگ که با قیمتهای این روزها بیشتر غذایی اعیانی شده رتبه 18 لیست را از آن خود کرد. (18)
• کباب لقمه و کباب کوبیده به ترتیب در رتبههای 21 و 22 لیست برترینها جای گرفتند. (21 و 22)
• دنده کباب با کسب امتیاز 4.3 در جایگاه 33 این لیست قرار دارد. (33)
• کباب کنجه که به غلط مسطلح چنجه خوانده میشود، رتبه 38 را به خود اختصاص داد. (38)
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد